Новини

Інформація щодо подій, які відбулись 13.07.2021 року на ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат»

14 липня 2021

Сьогодні керівник підприємства Кузьмінський Олександр Васильович надав офіційне роз’яснення подій, що вчора відбулися на ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат»:

«Дійсно, працівники відділення пакування напівфабрикатів відчули погіршення самопочуття через випаровування лакофарбового покриття, яке використовувалося при плановому ремонті суміжного з виробничим невиробничого приміщення. Наразі всі люди, які зі скаргами потрапили до районної лікарні, виписані зі стаціонару та перебувають вдома».

З метою уникнення повторення ситуації на підприємстві посилені заходи контролю при проведенні ремонтних робіт, а саме:

-          при проведенні ремонтних робіт, з використанням активних будівельних матеріалів, у суміжних з виробничими цехами приміщеннях зупиняється робота усього відділення до повного завершення робіт;

-          перед запуском роботи цеху, після ремонтних робіт з використанням активних будівельних матеріалів, проводити забір повітря для лабораторних досліджень та відновлювати роботи лише після отримання результатів.

Вся партія продукції, яка контактувала з повітрям цеху 13 липня підлягає утилізації, оскільки дана харчова продукція, можливо була забруднена в ході проведення ремонтних робіт з реконструкції відділення на другому поверсі, над цехом виробництва напівфабрикатів згідно Рішення Держпродспоживслужби №19 від 13.07.2021 р. (ознайомитися з документом можна на офіційному сайті компанії Глобино).

Сьогодні підприємством від Держпродспоживслужби отримано Рішення № 20 від 14 липня 2021 року щодо скасування Рішення про тимчасове припинення обігу харчових продуктів №18 від 13 липня 2021 року на потужності цеху напівфабрикатів. Підприємство може продовжувати роботу в штатному режимі (ознайомитися з документом можна на офіційному сайті компанії Глобино).

Аналіз повітря в робочій зоні показав, що наразі всі показники в межах норми та безпечні для здоров’я людини згідно Протоколу №1 від 13.07.2021 р., який був виданий Кременчуцьким ВП ДУ «Полтавський ОЦКПХ МОЗ» (ознайомитися з документом можна на офіційному сайті компанії Глобино).